Η εταιρεία έχει έδρα την πόλη του Άργους, ιδρύθηκε το 1990 με την επωνυμία ΚΕΡΔΟΣ Α.Ε. και δραστηριοποιείται στο χώρο των διανομών ειδών παντοπωλείου. Η ίδρυση της εταιρείας ήταν η πραγματοποίηση του οράματος των τοπικων παντοπολών της περιοχής και του σημερινού Πρόεδρου.

Οι διοικούντες την εταιρεία είδαν από νωρίς ότι η παραδοσιακή μορφή του παντοπωλείου με τις μεμονωμένες ανά κατάστημα αγορές δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις εθνικές αλυσίδες SUPER MARKET που από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 άρχιζαν να κατακλύζουν την επαρχία. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε με μοναδικό στόχο να στηρίξει την τοπική αγορά και τα καταστήματα των μετόχων της, οι συγκεντρωτικές αγορές γρήγορα έφεραν αποτελέσματα και τα καταστήματα μέλη της εταιρείας μπόρεσαν με τις δίκες τους δυνάμεις να σταθούν αποτελεσματικά μπροστά στον αυξανόμενο ανταγωνισμό. 

Οι στόχοι της Εταιρείας δεν έχουν αλλάξει στην σχεδόν 25 έτη πορεία της η οποία έχει μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εμπορικό δίκτυο διανομών & CASH & CARRY. Η πορεία αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολη αλλά θεωρούμε επιτυχημένη για αυτό αξίζει να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα ορόσημα:

  • 1996: Είσοδος στον όμιλο ΠΕΚΑΣ COOP και μετονομασία σε "ΕΝΩΤΙΚΗ COOP ΚΕΡΔΟΣ Α.Ε."
  • 1997: Η μαζική είσοδος νέων μελών και η ραγδαία αύξηση του τζίρου δημιούργησε την ανάγκη για την κατασκευή νέας αποθήκης με συνολική επιφάνεια 4.000 τμ.
  • 2001: Συμμέτοχη στην ίδρυση του νέου ομίλου της Ελληνικής Διατροφής Coop Α.Ε.
  • 2002: Αλλαγή της επωνυμίας σε "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε. ΚΕΡΔΟΣ".
  • 2004: Είσοδος της εταιρείας στο δίκτυο αποθηκών της Ελληνικής Διατροφής και επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων της εταιρείας σε όλη την Πελοπόννησο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση.των μελών του ομίλου στην περιοχή.
  • 2006: Δημιουργία υποδομών αποθήκευσης και διανομής ειδών ψυγείου με δυνατότητα για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε τροφοδοσία των μελών.
  • 2008: Έναρξη των εισαγωγών της αντιπροσώπευσης και διανομής προϊόντων από την ευρωπαϊκή ένωση.

Η εταιρεία απαριθμεί αυτή τη στιγμή 90μέλη και τιμολογεί 200 πελάτες εκτός μελών. Το 20μελες προσωπικό μας καθημερινά εκτελεί περίπου 40 παραγγελίες. Η αποθήκη μπορεί να εξυπηρετήσει πελάτες τόσο με την μέθοδο Cash & Carry, μέσα σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον, όσο και με δωρεάν διανομή των παραγγελιών με ιδιόκτητα φορτηγά μικτού φορτίου, ψυγείο - κατάψυξη και ξηρό φορτίο. 

Κάθε μήνα διανέμουμε φυλλάδιο χονδρικής για τους πελάτες μας. Αναλαμβάνουμε το στήσιμο και την τροφοδοσία όσων από των πελατών μας θέλουν να συμμετάσχουν στο φυλλάδιο λιανικής που δημιουργούμε για την Ενωτική Coop ΚΕΝΤΡΟ Α.Ε.,(www.coopargolida.gr) μετά από συντονισμό με το τμήμα Φυλλαδίων.

Οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε καλύπτουν όλη την Πελοπόννησο. Η εταιρία με την μεγάλη ακτίνα δράσης της καλύπτει τις ανάγκες των μελών της Ελληνικής Διατροφής Coop Α.Ε σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ανεξαρτήτου ποσότητας